Maak een online afspraak

Bekijk alle services die wij bieden

Het serviceaanbod is divers bij CHECK, en daarom is er per servicetype een aparte servicepagina in de kolom hiernaast te vinden met daarin tevens een prijsoverzicht. Voordat u gebruik maakt van onze volledig uitgeruste werkplaats wil CHECK u nog wel even wijzen op de huisregels. Dit doen wij om alles zo soepel en prettig mogelijk te laten verlopen, zodat u zo snel mogelijk aan slag kan met sleutelen!

CHECK doe het zelf garage is de enige doe het zelf garage in de regio Lingewaard

Daarom kunnen wij u scherpe prijzen aanbieden in een ruime, klantvriendelijke werkomgeving met gelijkgezinden. Er heerst een relaxte werksfeer en respect voor elkaar. CHECK denkt met u mee om de kosten beperkt te houden zodat u meer voor minder krijgt! Dat betekend; meer plezier en minder stress.

Assortiment

CHECK gereedschap verhuur service

Alles wat u nodig heeft is bij CHECK doe het zelf garage te vinden. Als het niet in uw gereedschapwagen zit is het te vinden in de werkplaats, waar u tegen een kleine vergoeding gebruik kunt maken van al het gereedschap dat CHECK in zijn assortiment heeft.

CHECK doe het zelf garage vraagt u een kleine vergoeding voor het afvoeren van bepaalde milieuvervuilende onderdelen en stoffen

In ruil voor deze kleine toeslag zorgen wij voor u dat deze onderdelen en stoffen op een milieuvriendelijke en veilige manier worden afgevoerd. Hieronder ziet een overzicht van de toeslagen die wij in rekening brengen.

Toeslagen

Regels omtrent brug verhuur

CHECK hanteert geen starttarief maar werkt met een vast verhuur tarief.

Voor de huur van een hefbrug wordt standaard gerekend met de prijs van een heel uur, dit wil zeggen dat u ook € 13,00 betaald als u minder dan één uur gebruik hebt gemaakt van de brug.

Bij speciale langdurige projecten wordt in overleg tot een goede prijs gekomen.
Voor meer informatie kunt u altijd uw vraag vrijblijvend stellen aan een CHECK- medewerker. Deze zal met u doornemen wat uw project zal gaan kosten en hoe alles geregeld wordt.

Voor iedereen die niet zelf aan zijn of haar auto wil of kan klussen staat CHECK uiteraard ook klaar

Of de werkzaamheden nu groot of klein zijn, voor CHECK is geen klus te gek. Kom daarom vrijblijvend langs voor advies op maat en CHECK maakt eerst een offerte en vertelt u wat er moet gebeuren voor dat u beslist om de werkzaamheden uit te voeren. Via CHECK kunnen alle benodigde onderdelen of materialen besteld worden. Wie via CHECK onderdelen koopt is altijd voordeliger uit dan wanneer u deze zelf moet  kopen.

Voor onze volledig prijzen overzicht  zie onze aparte pagina in het menu Prijslijst.

Voor de ‘beginnende doe-het-zelver die het niet geheel zelf kan’…

Wanneer u behoefte heeft aan een helpende hand of professioneel advies dan biedt CHECK u die mogelijkheid ook aan. In onderstaande prijslijst vindt u alle professionele hulp op een rij. Natuurlijk staat CHECK u kosteloos bij voor een korte vraag of tip tussen uw werkzaamheden door. Alleen voor vraagstukken of een helpende hand die meer tijd vraagt van onze experts betaald u een vergoeding. Natuurlijk is er een duidelijk onderscheidt en vertellen wij u wanneer er wel of geen kosten in rekening zullen worden gebracht voor uw vraag of verzoek.

Kosten voor auto onderdelen worden apart van de monteurkosten in rekening gebracht en zijn niet in het uurloon meegerekend.

CHECK verkoopt goede (A kwaliteit) merkbanden voor een eerlijke prijs, zowel nieuw als tweedehands

Op bestelling kunt u nieuwe autobanden voor bijna elk merk, elke maat en elke kwaliteitsklasse krijgen bij CHECK. Akoestische autobanden zijn ook bij ons verkrijgbaar voor uw elektrische auto. Vraag vrijblijvend naar de actuele voorraad (tweedehands en nieuw), eventuele acties en ontdek uw voordeel! Zomer of winter, CHECK helpt u elk seizoen aan de juiste banden voor uw auto of bedrijfswagen.

Aankoop & montage moment

Bij aankoop op bestelling van nieuwe autobanden maken wij direct een afspraak op een dag en tijd die beide schikt, waarop u de autobanden kunt ophalen dan wel laten monteren door CHECK.  U kunt ook met elders gekochte autobanden bij ons terecht voor montage dan wel demontage of vervanging. Zie prijslijst.

Doorgaans is de levertijd bij aankoop van nieuwe autobanden, die niet bij CHECK op voorraad zijn, 24uur vanaf het moment dat uw bestelling is geplaatst. Echter het kan zijn dat een band zo populair of speciaal is dat de levertijd langer bedraagt. Als dit het geval is kunnen wij altijd een indicatie geven van de verwachte leverdatum.

Soorten autobanden

Informeer u goed over welke soort autoband de juiste is voor uw autotype, model, rijstijl en gereden kilometers in elk seizoen. CHECK verkoopt de volgende autobanden soorten:

Zomerbanden | Bij nieuwe zomerbanden is de profieldiepte +/- 7,5 mm, afhankelijk van het merk. CHECK adviseert voor uw veiligheid om zomerbanden te vervangen bij uiterlijk 2 mm profieldiepte.

Winterbanden | Als je nieuwe winterbanden koopt, is de profieldiepte +/- 9 mm, afhankelijk van het merk. Omdat het profiel van winterbanden extra belangrijk is, adviseert CHECK om deze te vervangen bij 4 mm profieldiepte. Dit omdat ze onder de 4mm hun eigenschappen verliezen die een winterband nodig heeft om effectief te werken.

Vier seizoenen autobanden | Dit type vormt een compromis tussen winterband en zomerband wat prestaties betreft. In principe rijd u veilig het hele jaar door bij een niet te strenge winter en niet te warme zomer.

Runflat autobanden | De banden zijn geschikt voor automodellen met een ingebouwd waarschuwingssysteem, ook wel TPMS genoemd. Sommige BMW`s, Lexus en Mercedes-Benz modellen worden standaard uitgevoerd met Runflat autobanden. Bij twijfel over geschiktheid voor uw auto, vraag CHECK om advies! U kunt de Runflat band aanschaffen in diverse soorten autobanden, zo is de eigenschap verkrijgbaar in:

  • Zomerbanden
  • Winterbanden
  • Vier seizoenen autobanden

Banden die geschikt zijn voor elektrische auto`s vragen op een drietal punten om andere eigenschappen dan autobanden geschikt voor andere brandstof gedreven auto`s, te weten;

  • De opbouw van de band vraagt om verstevigde zijwanden met harder materiaal om het extra gewicht aan te kunnen. Echter gebeurd dit wel op een manier zodat de luchtweerstand van de band optimaal blijft presteren.

  • Tegelijkertijd dient de band zachter te zijn i.v.m. de sterke acceleratie bij elektrische auto`s. Met speciaal vormgegeven autobanden kan u het bereik van uw elektrische wagen verruimen met maximaal 10procent. Echter bij de keuze voor te harde autobanden slijt de band tot een derde sneller dan bij niet elektrische auto`s.

  • Ook de vorm van het profiel (dunnere lamellen op het loopvlak) op de band is na onderzoeken speciaal vormgegeven door fabrikanten voor elektrische auto`s. Om de balans tussen rolweerstand, grip en een zo geluidsarm mogelijke autoband exact juist te krijgen, werd een uniek voor elektrische autobanden zijnd profiel gecreëerd. Het resultaat: vlakker op het wegdek, is sneller van de plek…

Autobanden geschikt voor elektrische auto`s

Omdat elektrische auto`s naast een andere gewichtsverdeling ook nog eens zo`n dertig procent zwaarder zijn dan benzine auto`s (o.a. door hun tractiebatterijen) vraagt dit ook om andere autobanden die tegen deze zwaardere belasting kunnen. Omdat de belasting zwaarder is kan de autoband sneller slijtage vertonen. Banden die geschikt zijn voor elektrische auto`s vragen op een drietal punten om andere eigenschappen dan autobanden geschikt voor andere brandstof gedreven auto`s, te weten;

  1. De opbouw van de band vraagt om verstevigde zijwanden met harder materiaal om het extra gewicht aan te kunnen. Echter gebeurd dit wel op een manier zodat de luchtweerstand van de band optimaal blijft presteren.
  2. Tegelijkertijd dient de band zachter te zijn i.v.m. de sterke acceleratie bij elektrische auto`s. Met speciaal vormgegeven autobanden kan u het bereik van uw elektrische wagen verruimen met maximaal 10procent. Echter bij de keuze voor te harde autobanden slijt de band tot een derde sneller dan bij niet elektrische auto`s.
  3. Ook de vorm van het profiel (dunnere lamellen op het loopvlak) op de band is na onderzoeken speciaal vormgegeven door fabrikanten voor elektrische auto`s. Om de balans tussen rolweerstand, grip en een zo geluidsarm mogelijke autoband exact juist te krijgen, werd een uniek voor elektrische autobanden zijnd profiel gecreëerd. Het resultaat: vlakker op het wegdek, is sneller van de plek…


Bij twijfel over geschiktheid of het juiste type autoband voor uw elektrische auto, vraag CHECK om advies!

Bandenprofiel en bandenspanning

Bij CHECK staat uw veiligheid op de weg centraal, daarom willen wij u wijzen op de gevaren van te lang doorrijden met een te lage bandenprofiel diepte. Dit profiel zorgt voor optimale prestatie van eigenschappen onder wisselende omstandigheden voor elke soort autoband, te weten; zomer-, winter-, vier seizoen`s en Runflat. Een nieuwe autoband koopt u met een standaard profieldiepte variërend van 7 tot 9,5mm afhankelijk van het soort( zomer-, winter-, vier seizoen`s of Runflat, geschikt voor Elektrische auto`s).

De wettelijke profieldiepte is 1,6 millimeter, vanaf die diepte dient u de autoband te vervangen. Echter bij een profieldiepte van minder dan 3,0 millimeter is er een vergrote kans op aquaplaning. Ook is uw remweg bij versleten banden langer dan normaal, met alle gevolgen van dien. Profieldiepte is niet alleen belangrijk voor uw veiligheid, het is ook wettelijk bestrafbaar met een boete voor u indien u hiermee rond rijdt. Ook zal uw auto niet door de APK keuring komen als u minder dan het wettelijk toegestane profiel heeft ten tijde van de keuring.

Een veel vergeten gewoonte als het op auto onderhoud aankomt is de bandenspanning regelmatig controleren. Juist terwijl uw auto bij een te lage bandenspanning een hoger brandstofverbruik heeft zowel als een langere remweg. CHECK adviseert u om elke 2 maanden even uw bandenspanning te meten. U kunt de juiste bandenspanning bij div. beladingen voor uw auto terug vinden in het instructieboekje(handleiding) van uw auto en staat vermeld in Bar. Of vraag CHECK u hierbij te helpen.

Check daarom liefst elke maand tot 2maanden en zeker ook voordat u op vakantie of een lange reis gaat een keer extra zowel uw bandenspanning als profieldiepte. U kunt dit ook gratis laten controleren bij onze garage.

Bandenmarkeringen uitleg

Heeft u ook altijd problemen met het juist aflezen van de markeringen op uw autobanden? Hieronder een korte uitleg waarmee iedereen weet hoe het zit.

Uw reparatie afspraak (niet zelf sleutelen)

Vul hier uw gegevens in, we reageren meestal binnen een paar uur.

Bel direct 026 3826001

Wilt u een werkplek reserveren? klik dan hier

Het kan zijn dat we druk zijn en niet de telefoon opnemen, laat je naam en telefoonnummer achter dan bellen we je zo spoedig mogelijk terug.